Ny sida 1
 

 

     
 

Startsida 
motorträffar

Motorbilder
från toppen
-2006

-2005

-2002-2004

Historien
om träffarna

 

 
 
Google 

Bilder från 14 september 2005Årets sista toppträff besöktes av många trots att höstvädret hade anlänt med starka vindar och regntunga skyar, men denna kväll var en unik och minnesvärd kväll för de som kom, det blev ett rekord av sällsynt slag med besök av den så kallat ÄNGLAGÅRDSBILEN från 1911 den enda bevarade i hela värden av denna modell.


Bilmärket är en Mathis Baby X 65 Torpedo en gång ägd av Herman Fahlgren som troligen är okänd för de flesta men namnet Colin Nutleys i änglagårdsfilmerna är nog mera bekant och sedan kan ni läsa mera om detta på hemsidan www.culturum.se/mathis/
En grupp Mathis entusiaster medverkade vid besöket och en trevlig presentation till publiken genomfördes av Göran Wigen från Tranås.
Ett stort tack till er från oss på Tabergstoppen.
Här finns ett bildkollage av sevärdheten från Lönnarps gård i Ulricehamn.


Även vår välkända gamla brandbil med entusiasterna från Norrahammar var här denna kväll
Austin från 1930 ännu inte körklar men med hjälp av släpkärra kom den lätt upp för uppvisning.


Morgan Plus 8 från -93 var en av sportbilarna denna kväll.Det påstås att det endast finns denna bevarade De Soto Business Coupe 1940 kvar i landet, och det verkar som den var på väg in i till tävlingsbanan men överlevt de våldsamma krockarna i sandgroparna bland tomma oljefat och omkullvälta chevrolet och fordar på 50-talet.


Buick 51 från 1946, denna bil är den som besökte vår första träff för 4 år sedan och lade grunden till dessa populära toppträffar på Taberg.


Mercury Montclare Turnpike Cruiser 1958.
Intagen till Sverige 2005 av känd Nilsson i Eksjö.


Ett litet bildsvep med kameran

 

Tack för denna säsong

 

 

Bilder från tidigare träffar finns här >>

 

Bilder från tidigare säsonger finner ni här >>